ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ»

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» (далі – Конкурс) проводиться щорічно до Всесвітнього дня охорони праці – 28 квітня.

Вперше Конкурс був організований у 2012 році та став надзвичайно популярним. серед школярів та їх батьків і вчителів.Щорічно на Конкурс подається до 10-12 тис. малюнків. Переможців у трьох вікових групах визначає спеціальне журі та нагороджує медалями, дипломами та цінними подарунками.

Мета та завдання Конкурсу:

  • привернення уваги суспільства, зокрема дітей та молоді, до питань охорони праці та професійної орієнтації школярів;
  • формування свідомого та відповідального ставлення до здорових і безпечних умов праці та дотримання правил безпеки;
  • акцентування уваги дітей та молоді, як майбутніх працівників і роботодавців, на шкідливостях і ризиках на робочому місці, а також на безпечному виконанні робіт;
  • попередження виробничого та побутового травматизму, формування високої культури безпеки праці та життєдіяльності;
  • активізація творчого потенціалу дітей та молоді, сприяння розвитку дитячої творчості;
  • виявлення, відбір та підтримка талановитої молоді.

Конкурс організовує та проводить ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» за підтримки Держпраці України, профспілок, роботодавців України.

Організація Конкурсу

2.1. Конкурс організовує і проводить Товариство з обмеженою відповідальністю «Редакція журналу «Охорона праці» (далі – ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці) спільно з Державною службою України з питань праці (далі – Держпраці) та її територіальними підрозділами, за інформаційної підтримки Міністерства освіти та науки України, органів місцевого самоврядування, інших підприємств, установ, організацій.

2.2. Конкурс проводиться щороку в два етапи:

І етап– відбіркові регіональні тури

жовтень – лютий;

ІІ етап– фінал та оголошення переможців

березень – квітень.

3. Умови участі в Конкурсі

3.1. Учасниками Конкурсу є учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, училищ, зокрема й художніх, позашкільних навчальних закладів, у трьох вікових групах:

перша група– віком від 6 до 10 років;

друга група– віком від 11 до 14 років;

третя група– віком від 15 до 17 років.

3.2. Конкурс проводиться за напрямом художньої творчості – малюнок.

3.3. Конкурсні роботи мають висвітлювати тему створення безпечних та здорових умов праці в усіх галузях економіки. Зокрема, безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті тощо.

3.4. Приймаються лише індивідуальні оригінальні авторські роботи, що відповідають умовам Конкурсу.

3.5. Авторські роботи, надіслані на Конкурс, не рецензують і не повертають авторам. Наданням авторської роботи (твору образотворчого мистецтва) на Конкурс автор (виконавець) підтверджує цілковиту згоду з умовами та вимогами до Конкурсу, а також надає свою згоду на відчуження авторського права, використання матеріального об’єкту і виключного права на конкурсну роботу з передачею його у власність ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» без будь-яких претензій щодо порушення майнового авторського права надалі.

3.6. Роботи можуть використовувати ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» для виготовлення друкованої продукції та тиражування під час організації в Україні та за кордоном конференцій, семінарів, нарад, презентацій, виставок, для реалізації на благодійних аукціонах, транслювання на телебаченні та передачі до дитячих будинків, реабілітаційних центрів, соціальних закладів тощо.

4. Вимоги до малюнків

4.1. На Конкурс подають малюнки у довільній графічній, живописній формах, виконані олівцями, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю.

4.2. Розмір роботи не має бути більшим за формат А-2.

4.3. Роботи не потрібно оформлювати рамкою, наклейками тощо.

4.4. Малюнки учасників конкурсу залучаються до міжнародних виставок та аукціонів, тому бажано, щоб автори робили напис на малюнку як українською, так і англійською мовами.

4.5. На зворотному боці кожної конкурсної роботи (або як додаток до неї) потрібно зазначити розбірливо українською мовою:

4.5.1. назву роботи;

4.5.2. прізвище, ім’я, по батькові та дату народження автора;

4.5.3. місце проживання (повну адресу) автора, контактний телефон, електронну адресу;

4.5.4. сферу діяльності батьків;

4.5.5. назву навчального закладу;

4.5.6. прізвище, ім’я, по батькові методичного керівника.

Для участі у фіналі Конкурсу до 15 березня поточного року твори переможців відбіркових регіональних турів Конкурсу, що посіли І, ІІ і ІІІ місця у трьох вікових групах, разом із відповідними копіями протоколів журі територіальні підрозділи Держпраці направляють на адресу ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці»:

02100, м. Київ, вул. Попудренка, 10/1

Контактні телефони: (099) 7807877; (067) 3799300; (050) 441-51-37.

е-mail: mail@ohoronapraci.kiev.ua

Кiлькiсть переглядiв: 139