Джайдест шкільних новин від МОН

Колеги, вітаємо!

Сьогодні у нашому листі дізнавайтесь про ресурс «Цифрові сервіси для освіти України», онлайн-курс про безпечну освіту під час війни, ініціативу «Навички для успішного життя» та про інші важливі новини.

КУРС ПРО БЕЗПЕЧНУ ОСВІТУ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Для управлінців шкіл тавчителів стартував безплатний онлайн-курс із порадами провідних експертів ГС «Освіторія» у співпраці з EdEra, МОН та за підтримки ЮНІСЕФ –«Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни».

Курс допоможе вчителям швидко поглибити знання щодо евакуаційних заходів, безпеки укриття, дистанційного і змішаного навчання, а також опанувати техніки психологічної підтримки та ефективної комунікації в умовах кризи.

Докладніше про курс –за посиланням.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС ПРО ЦИФРОВІ СЕРВІСИ ДЛЯ ОСВІТИ

МОН спільно з Інститутом освітньої аналітики у співпраці з компанією SoftServe, за підтримки «Tech To The Rescue» таOPEN/TECHстворилидля закладів освіти всіх рівнів інформаційний ресурс «Цифрові сервіси для освіти України».

Ресурс буде корисним здобувачам освіти, педагогічним, науково-педагогічним, науковим та адміністративним працівникам закладів освіти.Він вже містить актуальну інформацію про такі сервіси, як Coursera, Udemy, edX, Labster, Zoom, Google Workspace, а інформація постійно оновлюється.

«НАВИЧКИ ДЛЯ УСПІШНОГО ЖИТТЯ»:
ОСВІТНЯ ІНІЦІАТИВА ДЛЯ УЧНІВ 6-11 КЛАСІВ

МОН, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з ЮНІСЕФта провідними українськими дистанційними школамизапустилинову освітню ініціативу «Навички для успішного життя».

Впродовж 8 місяців, до липня, українські учні, які знаходяться як в Україні, так і в 14 країнах світу через війну, зможуть навчатися важливих навичок для життя. Координація навчання буде здійснюватися через мережуукраїнських освітніх хабів.

Наразі запускаються 4 потоки навчання тривалістю 2 місяці кожний. Щодня з понеділка по суботу, окрім середи, будуть проводитися по 4 уроки.Записатися на уроки «Навички для успішного життя» можнатут.

ТРИВАЄ РЕЄСТРАЦІЯ НА КОНКУРС «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2023»

До 12 грудня триваєреєстраціяна всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2023». Конкурс відбуватиметься серед учителів захисту України, основ здоров’я, фізичної культури та вчителів початкових класів.Умови конкурсу доступні запосиланням.

Перший тур відбуватиметься на регіональному рівні у січні-лютому 2023 року, всеукраїнський тур заплановано на квітень-травень 2023-го.

ЯКІ ПРОДУКТИ ТА НАПОЇ ПОКЛАСТИ ДИТИНІ У ТРИВОЖНУ ВАЛІЗКУ?

Тривоги, відключення світла, атаки критичної інфраструктури – це виклики, які стали для нас буденністю. Ми щоденно стикаємося з невизначеністю та необхідністю бути готовим до будь-чого. Головне – мати алгоритм дій на будь-який випадок. Особливо це стосується тих, хто відповідає не лише за себе, а й за дітей.

Що необхідно покласти у тривожну валізку дитини? Разом із головою асоціації дієтологів України Олегом Швецем платформа «ЗнаЇмо»підготувала перелік продуктів харчування, які треба мати з собою, щоб дитина отримувала повноцінний раціон у розрахунку на 1-2 доби.

Докладно читайте про ценаплатформі Знаїмо.

ЦИФРОВІ ДЕВАЙСИ ДЛЯ ОСВІТИ: ПОНАД 6 ТИС. НОУТБУКІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОТРИМАЛИ КИЇВСЬКА ТА ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТІ

За сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти та проєкту «Цифровий актив для України» компанії «HP» та «Microsoft», понад 6 тис. ноутбуківпереданодля забезпечення роботи вчителів Київської та Херсонської областей.

Загалом доставлено понад 9 тис. девайсів із запланованих майже 39 тис. ноутбуків для підтримки вчителів у 12 регіонах країни.

ПОРАДИ, ЯК ГАРМОНІЗУВАТИ ЕМОЦІЙНИЙ СТАН ПІД ЧАС ВІЙНИ

У межах проєкту «Скажи чесно, ти як?» українські зірки й телеведучі продовжують ділитися, як вони гармонізують емоційний стан під час війни. Читайте докладно про:

  • вправу, яка допомагає відновити дихання та заспокоїтися у стані тривожності, від співачки Олександри Заріцької;
  • вправу, що зніменапруження у тілі, від телеведучого Вадима Карп’яка.
Кiлькiсть переглядiв: 92